Bog 77- portrætter af senge

 
 
En tom seng. Dyner og hovedpuder ligger, som da sengens beboere steg ud. Lagnet er natte-krøllet – og måske er der stadig lunt under dynen …

Valget af seng, sengetøj, indretning, omgivelser, billederne på væggen eller manglen på samme, lyset – eller mørket – i rummet. Tilsammen fortæller det historier om, hvem som sover i sengen, trods fraværet af dem.

Vores seng og soveværelse opfattes som et intimt og privat sted. De fleste af os er undfanget i en seng, vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv i en seng, tænker store og små tankeri en seng , ligger søvnløse, drømmer grumme mareridt i en seng Og langt de fleste af os dør her en dag.

Med billederne af 77 senge balancerer jeg mellem det intime det umiddelbart og tilgængeligt åbne hos de mennesker, jeg har besøgt med mit kamera. Og hvor betingelsen blot har været, at sengen står, som den står, netop den dag, i det øjeblik. Den er ikke redt specielt til lejligheden, ikke iscenesat.

Dyneløfteri? Ja, måske – både nøgternt registrerende og samtidig nysgerrighedspirrende. Hvem bor her? Er det et ungt par med små børn, en gammel mand, en enlig kvinde, en ung studerende? Vi ved det ikke. Vi kan blot betragte, granske detaljer, digte vores egne fortællinger. 


I denne bog er sengene alene udvalgt ud fra et fortællende og kunstnerisk perspektiv,

For mig har billederne blot et formål: At vise kærligheden til hverdagen. I al dens forskellighed. Menneskers forskellige hverdagsliv og levevilkår – portrætteret gennem en enkelt seng.
Frøns Dryer | Rentemestervej 35, 4.th, 2400 KØBENHAVN nv - Danmark | Tlf.: +45 30234473